Congressen en Cursussen

14 november 2018 | ACTA | Amsterdam

De trainingsmiddag Tandarts Gehandicaptenzorg is op 14 november 2018 om 14.30 uur. Tijdens deze trainingsmiddag zullen cursisten van de opleiding TG een casus presenteren, waarover met de aanwezigen van gedachten zal worden gewisseld. Het thema van deze middag is ‘Epilepsie’. Als deskundige is drs. Nienke van der Schaaf uitgenodigd. Meer informatie in deze link.


29 november 2018 | ACTA | Amsterdam

Op 29 november 2018 vindt de SBT cursus ‘Geriatrische tandheelkunde’ plaats. De SBT cursus wordt in samenwerking met ACA Dental Education georganiseerd. De cursus (1 dag) wordt gehouden in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Deze cursus is bestemd voor mondzorgverleners met ruime ervaring op het gebied van de bijzondere tandheelkunde. Voor tandartsen die de differentiatieopleiding tot tandarts-gehandicaptenzorg volgen, vormt deze cursus een vast onderdeel. In deze cursus leert u de geriatrische patiënt te herkennen. Immers, niet iedere oudere patiënt is een geriatrische patiënt. Verder leert u over ouderdomsspecifieke ziekten en hun implicaties voor mondgezondheid en mondzorg en over de relatie (slechte) mondgezondheid en (slechte) algemene gezondheid. Het opstellen van een mondzorgplan staat centraal in het verlenen van professionele mondzorg voor geriatrische patiënten, ook hier wordt uitgebreid aandacht aan besteed. De docenten van deze cursus zijn: Nelleke Bots-van ’t Spijker (tandarts geriatrie), dr. Claar Wierink (tandarts geriatrie). Klik hier voor meer informatie over de cursus, de kosten en om u in te schrijven. U kunt zich ook per email opgeven (r.evendik@acta.nl).


14 december 2018 | NVGPT | Ermelo

Op vrijdag 14 december 2018 organiseert de NVGPT haar jaarcongres in de Heerlickheijd van Ermelo met als thema ‘Prosthodontics/in focus’. Alle informatie vindt u op de website.

Op donderdag 13 december 2018, daags voor het NVGPT-congres, vindt er een gnathologisch precongres plaats met een dagvullend programma met als thema ‘Psychologie bij orofaciale pijn en dysfunctie’. Alle informatie hiertoe vindt u op deze webpagina.


11 januari 2019 | SCEM | Ede

Op vrijdag 11 januari 2019 vindt de Landelijke dag voor de Preventieassistent IX plaats de Reehorst in Ede, de doelgroep is preventieassistenten, preventieassistenten in opleiding en mondhygiënisten. Kijk voor meer informatie op https://www.scem.nl/evenement/fields-9/1439-landelijke-dag-voor-de-preventieassistent-ix.html of bekijk het programma.


17 + 18 januari 2019 | NVVRT | Amsterdam

Op donderdag 17 januari 2019 vindt het congres Dynamisch Keramisch plaats en op vrijdag 18 januari 2019 het NVVRT jaarcongres. Beide congressen over Restauratieve Tandheelkunde en beiden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over het Dynamisch Keramisch congres op: http://www.dynamisch-keramisch.nl.U kunt zich inschrijven voor het NVVRT congres (met vroegboekkorting) via deze link.


25 januari 2019 | VPM | Bunnik

Het 15e VPM-congres heeft plaats op vrijdag 25 januari 2019 in De Landgoederij in Bunnik (bij Utrecht). Mocht u willen deelnemen, profiteer dan van het speciale voorinschrijftarief tot en met 30 november aanstaande. Aanmelding voor het congres verloopt via de website: https://www.promotiemondhygiene.nl/15e-vpm-congres-2019  of bekijk de flyer.


13 februari 2019 | ACTA | Amsterdam

Op woensdag 13 februari 2019 vindt een masterclass opleiding tandarts angstbegeleiding plaats. Spreker is Prof. Dr. R.W. (Ralph) Kupka Hoogleraar Bipolaire Stoornissen Amsterdam UMC / VU Medisch Centrum. De titel is `Ups en Downs: het ruige landschap van de bipolaire stoornis´. In de bijlage leest u meer over de spreker, het programma en vindt u de tijden en kosten van de masterclass. Inschrijven kan alleen via de website van ADE: klik hier voor inschrijving.


14 maart 2019 + 28 maart 2019 | ACTA | Amsterdam

Op 14 maart en 28 maart 2019 vindt de SBT cursus ‘Kindertandheelkunde’ plaats. De SBT cursus wordt in samenwerking met ACA Dental Education georganiseerd. De cursus (1,5 dag) wordt gehouden in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Het ACTA-gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De docent van deze cursus is dr. Martine van Gemert-Schriks. Klik hier voor meer informatie over de cursus, de kosten en om u in te schrijven. U kunt zich ook per email opgeven (r.evendik@acta.nl). Vergeet dan niet uw persoonlijke gegevens op te geven, de factuurdebiteur en het emailadres voor de factuur.

 

Mist u een congres of cursus in dit overzicht en wilt u deze onder de aandacht brengen ? Mail
thumbnail