Congressen en Cursussen

15 maart 2018 | Cursus TGe | Amsterdam

De cursus ‘Omgang met cognitief beperkte ouderen’ vindt plaats op donderdag 15 maart 2018 tussen 9.00 en 12.00 uur op het ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004, 1081 LA te Amsterdam. Tijdens deze cursus verzorgd door dhr. Henk Algra en mw. Claar van der Maarel-Wierink, leert u zich te verplaatsen in ‘het denken’ van een cognitief beperkte oudere. Deze kennis kunt u toepassen bij het verlenen van mondzorg aan deze bijzondere patiëntengroep. Meer informatie vindt u in dit document en dit programma


16 maart 2018 | Workshop-dag MFP | Nijmegen

Op 16 maart 2018 vindt de workshop MFP plaats in het gebouw Tandheelkunde van Radboud UMC te Nijmegen. Het thema voor deze bijeenkomst is de aanpak van lastige klachten bij de volledige gebitsprothesedrager. Omdat het een uitgebreid palet van klachten bij de prothesedrager betreft, zal personeel van het CBT in Nijmegen deze problematiek van verschillende kanten en vanuit de verschillende disciplines belichten. Alle informatie vindt u op de site van de NVGPT.


11 april 2018 | Combi Masterclass TG & TA | Amsterdam

De combi masterclass met o.a. de presentatie ‘To Eat or not to Eat, that’s the question’ door dr. Dorine Sanders (GZ-psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut, supervisor en opleider VGCt, EMDR practitioner Europe – EMDR Supervisor i.o). Voor de meeste mensen is eten volkomen normaal; het is lekker, gezellig en bovenal nodig om in leven te blijven. Voor een kleine groep mensen is eten echter zeer beangstigend en kan er sprake zijn van een eetstoornis. In deze masterclass wordt een overzicht gegeven van de verschillende eetstoornissen en waar zij aan te herkennen zijn. Ook komen de oorzaken, de lichamelijke en psychische gevolgen aan de orde en wordt kort ingegaan op de behandelmethoden en mogelijkheden voor verwijzing. Daarnaast is er een casuspresentatie door Evelien Hoedemaker. Alle informatie over de masterclass, vindt u in de uitnodiging.


 

Mist u een congres of cursus in dit overzicht en wilt u deze onder de aandacht brengen ? Mail
thumbnail