Congressen en Cursussen

11-15 september 2018 | ACTA | Amsterdam

Op 11 t/m 15 september a.s. organiseert de SBT in samenwerking met ACTA Dental Education weer de cursus ‘lichte sedatie met lachgas’ voor tandartsen, artsen en mondhygiënisten.
De 5-daagse basiscursus vindt plaats in het ACTA-gebouw en bestaat uit theorie en praktijk. Wilt u meer weten over de inhoud en de kosten van de cursus,
klik hier voor de website van ACTA Dental Education.  Via deze website kunt u zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging.


19 september 2018 | ACTA | Amsterdam

Op woensdag 19 september 2018 vindt een gecombineerde masterclass opleiding tandarts gehandicaptenzorg en tandarts angstbegeleiding plaats. Drs. Joany Spierings (1954) is GZ-psycholoog en psychotherapeut, gespecialiseerd in complex trauma en gecompliceerde rouw en zal voor deze masterclass een lezing verzorgen. Titel: ‘Interculturele competentie’. Over het algemeen geldt de vuistregel: hoe groter de cultuurkloof tussen hulpvrager en behandelaar, hoe meer tijd en moeite geïnvesteerd zal moeten worden om een vertrouwensrelatie op te bouwen. In de bijlage leest u meer over de spreker, het programma en vindt u de tijden en kosten van de masterclass. Inschrijven kan via r.evendik@acta.nl of klik hier voor inschrijving via ACTA Dental Education (www.ade-acta.nl).


5 oktober 2018 | SCEM | Ede

De cursus “Mondzorg bij het kind IX’ vindt plaats op vrijdag 5 oktober 2018 in de ReeHorst te Ede. Dé dag waarop u wordt bijgepraat over ontwikkelingen in preventie bij kinderen en gezinnen. Het centrale thema dit jaar is: gezondheidsvaardigheden. Meer informatie vindt u in dit programma.


29 november 2018 | ACTA | Amsterdam

Op 29 november 2018 vindt de SBT cursus ‘Geriatrische tandheelkunde’ plaats. De SBT cursus wordt in samenwerking met ACA Dental Education georganiseerd. De cursus (1 dag) wordt gehouden in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Deze cursus is bestemd voor mondzorgverleners met ruime ervaring op het gebied van de bijzondere tandheelkunde. Voor tandartsen die de differentiatieopleiding tot tandarts-gehandicaptenzorg volgen, vormt deze cursus een vast onderdeel. In deze cursus leert u de geriatrische patiënt te herkennen. Immers, niet iedere oudere patiënt is een geriatrische patiënt. Verder leert u over ouderdomsspecifieke ziekten en hun implicaties voor mondgezondheid en mondzorg en over de relatie (slechte) mondgezondheid en (slechte) algemene gezondheid. Het opstellen van een mondzorgplan staat centraal in het verlenen van professionele mondzorg voor geriatrische patiënten, ook hier wordt uitgebreid aandacht aan besteed. De docenten van deze cursus zijn: Nelleke Bots-van ’t Spijker (tandarts geriatrie), dr. Claar Wierink (tandarts geriatrie). Klik hier voor meer informatie over de cursus, de kosten en om u in te schrijven. U kunt zich ook per email opgeven (r.evendik@acta.nl).


17 + 18 januari 2019 | NVVRT | Amsterdam

Op donderdag 17 januari 2019 vindt het congres Dynamisch Keramisch plaats en op vrijdag 18 januari 2019 het NVVRT jaarcongres. Beide congressen over Restauratieve Tandheelkunde en beiden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over het Dynamisch Keramisch congres op: http://www.dynamisch-keramisch.nl.U kunt zich inschrijven voor het NVVRT congres (met vroegboekkorting) via deze link.


13 februari 2019 | ACTA | Amsterdam

Op woensdag 13 februari 2019 vindt een masterclass opleiding tandarts angstbegeleiding plaats. Spreker is Prof. Dr. R.W. (Ralph) Kupka Hoogleraar Bipolaire Stoornissen Amsterdam UMC / VU Medisch Centrum. De titel is `Ups en Downs: het ruige landschap van de bipolaire stoornis´. In de bijlage leest u meer over de spreker, het programma en vindt u de tijden en kosten van de masterclass. Inschrijven kan alleen via de website van ADE: klik hier voor inschrijving.


14 maart 2019 + 28 maart 2019 | ACTA | Amsterdam

Op 14 maart en 28 maart 2019 vindt de SBT cursus ‘Kindertandheelkunde’ plaats. De SBT cursus wordt in samenwerking met ACA Dental Education georganiseerd. De cursus (1,5 dag) wordt gehouden in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Het ACTA-gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De docent van deze cursus is dr. Martine van Gemert-Schriks. Klik hier voor meer informatie over de cursus, de kosten en om u in te schrijven. U kunt zich ook per email opgeven (r.evendik@acta.nl). Vergeet dan niet uw persoonlijke gegevens op te geven, de factuurdebiteur en het emailadres voor de factuur.

 

Mist u een congres of cursus in dit overzicht en wilt u deze onder de aandacht brengen ? Mail
thumbnail