Vacature tandarts-gehandicaptenzorg (i.o) in het UMCG

5 januari 2024

Een nieuwe collega tandarts-gehandicaptenzorg (i.o) wordt gezocht. Kom werken op het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

In de regio Noord-Nederland bestaat een grote vraag naar tandheelkundige zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het is van groot belang dat deze vaak kwetsbare patiënten desondanks goede en tijdige tandheelkundige zorg krijgen in een passende setting zoals binnen het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het UMC in Groningen.
Om deze zorg op een hoog niveau aan te kunnen bieden, werkt het CBT veel samen met collega’s binnen de afdeling MKA- chirurgie en overige medische disciplines in het UMCG. Hierbij worden voornamelijk patiënten gezien, die zijn verwezen voor derdelijns zorg die thuishoort in een UMC. Gebruik maken van elkaars kennis en expertise is daarbij vanzelfsprekend.

U verleent tandheelkundige zorg aan patiënten met een verstandelijke, motorische of meervoudige beperking. Daarnaast verleent u ook zorg aan patiënten met syndromale afwijkingen, vaak in afstemming met andere disciplines. Deze zorg wordt uitgevoerd zowel binnen het CBT op de polikliniek MKA-chirurgie met een team van ervaren tandartsassistenten en andere ondersteuning, als tijdens narcosebehandelingen op het Operatieve Dagbehandeling Centrum of Operatiecentrum (OZO) van het UMCG.
Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek passend binnen de onderzoekslijnen van het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde wordt gestimuleerd en gesteund.

Klik hier voor meer informatie of solliciteren.

Vragen over de vacature of interesse om een dag mee te lopen? Neem contact op met Annelot Kruidhof-Hulzebosch MSc, tandarts-gehandicaptenzorg i.o. a.kruidhof-hulzebosch@umcg.nl.