Schisis Nederland Jongerendag 2023

3 oktober 2023

Op 11 november 2023 vindt de Schisis Nederland Jongerendag plaats, een dag speciaal georganiseerd door én voor jongeren met een schisis om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan interessante activiteiten.

De Bij- en Nascholingsdagen van Cobijt stonden dit jaar in het teken van schisis. Anne, Bibi, en Rianne, drie jongvolwassen vrouwen met een schisis, gaven hier een lezing waarin ze hun persoonlijke ervaringen met schisis deelden. Het was één groot succes!

De drie dames hebben samen met Ruben, een mede-ervaringsdeskundige, de website www.wijhebbeneenschisis.nl gebouwd, waarop ze blogs over schisis plaatsen met als doel een stukje herkenning te bieden voor mensen met een schisis en hun ouders, de bekendheid van schisis te vergroten en het persoonlijke verhaal van de patiënt te delen met professionals.

Vorig jaar organiseerde het blogteam met de organisatie Schisis Nederland voor het eerst een Schisis Nederland Jongerendag. Dit jaar vindt de tweede editie van deze dag op 11 november in Nieuwegein plaats. De dag is bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een schisis die het leuk vinden om andere jongeren met een schisis te ontmoeten. Het programma zit boordevol leuke activiteiten om over schisis in gesprek te gaan en elkaar te leren kennen. Daarnaast komen er verscheidene interessante gastsprekers, zoals cabaretier Bart Melief en KNO-arts Godelieve Damen.
Kortom, het belooft net als vorig jaar een geweldige dag te worden! Meer informatie over de jongerendag vindt u op de website.